Rászállnak az MFB korábbi vezetőire

A befektető képviselője szerint "szocialista oligarcha" kezére játszottak volna hoteleket.
Kapcsolódó cikkek

A Napi Gazdaság értesülése szerint két, egyenként is milliárdos nagyságrendű turisztikai befektetést vizsgálnak majd, hogy kiderítsék a Magyar Fejlesztési Bank előző vezetésének esetleges felelősségét az esetleges vagyonvesztésben.

A már hónapok óta működő egerszalóki Saliris Hotel és a még épülő bükkszéki Salvus Hotel ügyét veszik górcső alá – írja a lap. Horváth László, az elmúlt nyolc év visszaéléseit vizsgáló parlamenti albizottság fideszes elnöke, a Heves megyei közgyűlés elnöke megerősítette a vizsgálat tényét, de részleteket nem árult el.

A Napi Gazdaság feltételezése szerint a vizsgálatot vélhetően felgyorsította az egykori tulajdonos, a HH Global Capital Partners magyarországi meghatalmazottjának az MFB új vezérigazgatójához szeptember közepén keltezett levele.

Ebben arról írt, hogy az MFB előző vezetése kisemmizte az amerikai tulajdonosokat. A “gyanítható végcéljukat időhiány miatt megvalósítani nem tudták – a kormányváltás megakadályozta őket abban, hogy a projektet esetleg átmentsék valamely szocialista oligarchának” – idéz a lap a levélből.

AJÁNLOTT LINK:

Célpontba kerül a korábbi MFB-vezetés (Napi Gazdaság)

Címkék: MFB