Visszaperelné repülőterét Veszprém

Visszaköveteli a veszprém-szentkirályszabadjai repteret a két település önkormányzata a Budawest Zrt.-től, amelynek négy évvel ezelőtt adta el a 440 hektáros területet bruttó 1,2 milliárd forintért.
Kapcsolódó cikkek

A települések 2006 elején térítésmentesen kapták meg a magyar államtól az ingatlant azzal a kikötéssel, hogy azon egy nemzetközi polgári repteret kell kialakítani. A beruházási kötelezettség az adásvétel után átszállt az angol-amerikai-magyar tulajdonban lévő Budawest Zrt.-re, ám a cég mindeddig nem kapta meg a fejlesztéshez szükséges engedélyeket.

A négy évvel ezelőtt kötött kontraktusban a projekt első ütemére szabott határidő a napokban lejárt, a vita most arról folyik, hogy kinek róható fel a késlekedés.

A Népszabadság szerint a Budawest joggal hivatkozhat arra tényre, hogy a projekt megvalósítása elsősorban a hiányzó hatósági engedélyek miatt csúszik, az érintett önkormányzatok azonban úgy vélik, a cég valójában nem is akarta végrehajtani a beruházást.

A két településnek így várhatóan pert kell indítania az adásvételi szerződés felbontásáért, amely akár évekbe is telhet.

Címkék: perrepülőtér