Folytatódott az optimizmus a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 138,76 pontos emelkedéssel, 15 496,94 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,90 százalékkal erősödött. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője arra számít, hogy folytatódik az elmúlt két napot jellemző emelkedés a BÉT-en.

A befektetők egyre nagyobb kockázatot hajlandóak vállalni, és erre nyomós okot is ad az Intel amerikai számítástechnikai óriáscég vártnál jobb eredménye – fejtette ki az elemző.

Megjegyezte, hogy a főbb papírok árfolyama és az index is olyan szintek közelébe ért, ahol eldőlhet, hogy az elmúlt időszak emelkedése egy eső trenden belül korrekció volt, vagy pedig képes kitörni ebből a trendből a piac. Emiatt lassulhat az emelkedés, és akár profitrealizálásokra is sor kerülhet a nap folyamán.

Szerdán a piacok hangulatát az euróövezet júniusi inflációs adata, délután az amerikai inflációs adat, illetve a kőolajtartalékok alakulása fogja meghatározni. Ezek közül Illés László az amerikai inflációs adatot emelte ki, leginkább ez lehet a befektetők figyelmének fókuszában.

Címkék: pénzügy