BÉT: optimizmus uralja a piacot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 111,62 pontos emelkedéssel, 15 894,37 ponton nyitott kedden. Hétfői záró értékéhez képest 0,71 százalékkal erősödött.

Mérsékelt optimizmus, enyhe árfolyam-emelkedés várható kedden a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője nullához közeli nyitásra számít kedden, mely után véleménye szerint mérsékelt optimizmus bontakozhat ki Budapesten és a globális piacokon egyaránt. A félév utolsó napja van, így az intézményi befektetőknek érdeke az árfolyamok erősödése, hiszen többnyire ez alapján kapják a prémiumokat – állítja.

Makroadatok tekintetében sűrű nap elé néz a tőzsde: 11 órakor az eurózóna fogyasztói árindexét publikálják, 15 óra körül pedig egyesült államokbeli makrohírek várhatók.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője a hétfői emelkedés után visszafogottabb napra számít kedden. Enyhén pozitív nyitásra számít, ugyanakkor felhívta a figyelmet a forint erősödésére, melyről úgy vélte, akár nagyobb emelkedést is elképzelhetővé tesz a részvénypiacon.

Címkék: pénzügy