Gyurcsány erősnek tartja a magyar pénzügyi rendszert

A magyar pénzügyi rendszer erős, ezt annak felelős vezetői állítják - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn a parlamentben.

Gyurcsány Ferenc Varga Mihály (Fidesz) napirend előtti felszólalására válaszolt; az ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy a kisebbségi kormány nem készítette fel és nem is készíti fel az országot arra, hogy reagálni tudjon a pénzügyi-világgazdasági válságra.

A fideszes képviselő szerint fegyelmezett költségvetésre, adócsökkentésre, valamint a pénzügyi rendszer szigorítására van szükség.

cserélnének

A Fidesz levélben kezdeményezte Szili Katalin házelnöknél, hogy Ágh Péter és Borsos József fideszes képviselő kerüljön a költségvetési bizottságba a két volt fideszes, jelenleg független Lengyel Zoltán és Tóth András helyére – mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója.

A kormányfő válaszában feltette a kérdést: kell-e garanciát adni akkor a betéteseknek, ha a betétesek pénze nincsen bajban? Nem kell, mert a magyar pénzügyi rendszer erős, ezt annak felelős vezetői állítják – tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Címkék: makro