Több vezető távozott

a Sun Microsystems hazai leányvállalatától, azt követően, hogy Hernádi József lett a cég új vezérigazgatója.

Kristóf Judit marketingigazgató és Szkurka János, az államigazgatási üzletág vezetője – az eddigihez hasonló posztra – a HP-hoz igazolt, ahol korábbi főnökük, Hegedűs Gábor foglalta el a vezérigazgatói széket. A Suntól ugyanide ment át Mohai Gábor is, aki a technológia és szolgáltatások üzletág kereskedelmi vezetője lesz.

Az iPhone közelít Európához.
A termék november 9-étől lesz kapható Nagy-Britanniában és Németországban. Előbbi helyen az O2 mobilszolgáltató forgalmazásában, utóbbiban a T-Mobile kínálatában lesz megvásárolható; a magyarországi bevezetésről egyelőre nincs információ.

Európa legértékesebb márkaneve a Nokia,
a maga 32 milliárd eurós értékével – derül ki az European Brand Institue múlt héten nyilvánosságra hozott listájából. A TOP 10-ben négy távközlési márkanév található, így a Telefónica, a Vodafone, a Deutsche Telekom és a France Telecom. A listán az informatikai és távközlési vállalatok közül a Vivendi, az SAP és a Siemens is szerepel.

Közel 260 millió PC-t
– hordozhatót és asztali változatot – adnak el várhatóan a gyártók az idén világszerte; ez minden idők legjobb adatának bizonyulna – tette közzé prognózisát az IDC piackutató cég. Bár a fejlettebb országokban köztudott, hogy teret nyertek a laptopok, a globális felfutást India és Kína középosztályosodó rétegei generálják.

Az USB 3.0 megoldás tízszeres sebességet
is nyújthat majd az üvegszálas optika támogatása révén – derült ki a múlt heti Intel Developer Forum (IDF) rendezvényén. Míg az USB 2.0 csatolófelület maximális adatátviteli sebessége 480 megabit másodpercenként, ezt az optikai támogatás 4,8 gigabitre növeli.

Blyk márkanév alatt részben
ingyenes, virtuális (azaz más cégek hálózatait használó) mobilszolgáltató indult Nagy-Britanniában. A 16-24 éves korosztályt megcélzó társaság havonta 217 szöveges üzenetet és 43 perc beszélgetést ingyen ad, cserébe az ügyfeleknek célzott reklámokat kell fogadniuk.