Súlyos biztonsági rést fedezett fel

az Apple iPhone-ban az Independent Security Evaluators biztonsági cég.

A hiba lehetővé teszi, hogy hackerek átvegyék az irányítást a mobil felett és akár hívásokat is kezdeményezhetnek.

Ötszázmillió dollár értékű kalózszoftvert
foglaltak le Kínában az amerikai és kínai hatóságok. A leleplezett hamisító banda a becslések szerint 2 milliárd dollár értékben adott el korábban Microsoft-programokat.

A 100 dolláros laptopként elhíresült
eszközök sorozatgyártása megkezdődött. Az XO nevű gépeket a tajvani Quanta cég készíti; a modellt elsősorban a fejlődő országokban élő gyerekeknek szánják.

Az ujjban futó vérerek mintázata
alapján azonosítja a felhasználókat a Hitachi új készüléke. Az infravörös leolvasó használható bankautomatáknál vagy PC-re történő beléptetésnél.

Mini projektorral felszerelt mobiltelefonokat
dob piacra hamarosan a Motorola. A Microvision céggel való együttműködés így esetenként segíthet a mobilok egyik leggyakoribb problémáján, az apró kijelzőn.

Az EU-n belüli roaming díjait
augusztus 29-étől csökkenti a Pannon és a T-Mobile. Az új tarifákat mindkét mobilszolgáltató automatikusan biztosítja majd minden ügyfelének. A Vodafone egyelőre nem közölt új roaming tarifákat.

Vizsgálatot indít az Intel ellen az Európai Bizottság.
A testület azzal vádolja a világ legnagyobb processzorgyártóját, hogy törvénytelen módon korlátozta a piaci versenyt. Az Intel ellen a panaszt az AMD nyújtotta be még 2001-ben.

A kábeltévézés történetének
legsikeresebb politikai műsora lett a CNN hírtelevízió és a YouTube vitája a fiatalok körében, ahol a demokrata elnökjelöltek válaszoltak a népszerű videómegosztón keresztül feltett kérdésekre. A beérkezett közel 3 ezer kérdés közül a CNN választotta ki azokat, amelyek végül belekerültek a kétórás műsorba.