Macskazene

Nem csak a strandokon és a tengerparton, a szabadtéri színházakban is tombol a főszezon. A Szegedi Szabadtéri Játékokon az idén egy jól bevált sikerprodukcióhoz nyúltak. Bejött.














A Macskák megkopott fényével, kiszidolozva, bőven megtölti a Dóm teret. Folyt. köv. Budapesten.

A Madách Színház több mint két évtizede játssza nagy sikerrel a Macskákat, az idén úgy érezték, hogy fazonigazítás után megmutatják, milyen a T. S. Eliot verseire épülő macskasztori-füzér Isten szabad ege alatt. A Dóm tér hatalmas színpada kedvez a látványos koreográfiáknak (Seregi László), a monstre díszletet ügyesen lakják be a macskajelmezbe bújt művészek. A felfrissített szereposztásba húzónévként került be Gálvölgyi János, Malek Andrea, Oroszlán Szonja, Gallusz Nikolett, Szente Vajk, Torres Dániel. Utóbbi csak a nevét hozza a színpadra. Előbbiek azért többet. Gálvölgyiből ugyan már sosem lesz énekes színész, de fegyelmezett, alázatos alakítása, kedves humora szerethető figurát ad. Malek Andrea Grizabellája elegáns. Különösen erős Szente Vajk Elvisz Trénként, és kiváló Oroszlán Szonja és Gallusz Nikolett duettje.

Webber zenéje sokat fakult az évek során, nem hat már úgy, mint a bemutató idején, a legendás sztárszereposztással pedig nem ér fel a mostani. Azért egy kellemes szegedi vacsora után jó volt beülni rá. Ősztől pedig az Erzsébet körúton folytatódik a sikersorozat. Mert ez a Macskák ugyan már talán nem az a Macskák, de nem kétséges: így is van még benne néhány év.


Webber: Macskák Szegedi Szabadtéri Játékok › Rendező: Szirtes Tamás › Szereplők: Gálvölgyi János, Malek Andrea, Oroszlán Szonja