Michael Dell visszatér

A Dell alapítója, aki 2004-ben vonult ki a cégvezetésből, most vezérigazgatóként igyekszik javítani a cég rózsásnak nem mondható helyzetén.

A hírre a vállalat részvényei 5 százalékos emelkedéssel reagáltak.

A Skype nagyobb hangsúlyt helyez a biztonságra.
Az internetes telefonálást elősegítő program készítői sajtóértesülések szerint a kaliforniai FaceTime biztonsági céggel kötnek stratégiai együttműködést. Cél a vállalati piac: jelenleg a Skype-on kommunikálók 30 százaléka üzleti felhasználó.

Svédország virtuális nagykövetséget nyit.
A skandináv állam a Second Life nevű virtuális világban nyitja meg külképviseletét: az online játéknak 3 millió lakosa van. Az eBay aukciós portál egyébként a napokban megtiltotta ügyfeleinek, hogy virtuális javakkal kereskedjenek, ám a Second Life játékban megszerzett virtuális tárgyakat továbbra is lehet adni-venni. A virtuális tárgyak és karakterek a becslések szerint évente legalább 250 millió dollár értékben cserélnek gazdát világszerte.

Az AMD növelte részesedését
a processzorpiacon a múlt év utolsó negyedévében. A Mercury Research adatai szerint a cég piaci súlya 25,3 százalékra nőtt, míg a toronymagas piacvezető Intelé 74,4 százalékra esett vissza. Igaz, az AMD a negyedévet 574 millió dolláros veszteséggel zárta.