Tengermélyi hotel

Floridában ugyan már több mint húsz éve működik a ma létező egyetlen tengeralatti szálloda, a Jules Undersea Lodge, ám valójában nem más, mint egy víz alatti tartály: mindössze hat vendég fér el benne, akik ráadásul csak képzett könnyűbúvárok lehetnek.














Hamarosan felépülhet azonban a világ első valódi tengeri hotelje, amelyben nemcsak békaemberek szállhatnak meg. A Poseidon Undersea Resort bejárata a szárazföldön nyílik majd, de maga a szálloda tizenöt méteres mélységben helyezkedik majd el. Az álomhotel a Fidzsi-szigetek egyikén, egy békés lagúnában – ezt nem tüntetik fel a térképeken – épülne meg, és a tervek szerint már jövőre fogadóképes lesz. Elsősorban a luxusigények kielégítésére vállalkozik: 24 tágas lakosztály, könyvtár, étterem, sőt kápolna is lesz benne. A szobák tíz centiméter vastag plexiből készült ablakait úgy tervezték, hogy ha a vendégek nem akarják, senki ne láthasson be; a lakók működtethetnek majd a messzi szirteket megvilágító reflektorokat, vagy éppen távirányítható haletetőket is. A vendégek természetesen könnyűbúvártúrákra is indulhatnak, de privát mini tengeralattjárót, vagy egyéb sporteszközöket is bérelhetnek.















A vállalkozás hátterében a U.S. Submarine Engineering nevű, eddig kisméretű tengeralattjárók tervezéséből és gyártásából élő cég áll, amely 105 millió dollárt fektet a projektbe. Célja, hogy franchise-rendszerben működtesse a tőle megvásárolható modulokra épülő koncepciót; a szálloda elemeit Floridában készítik majd el, és a helyszínen szerelik össze.