Érintőképernyős, gombok nélküli mobiltelefont

dob piacra jövő hónapban az LG.

Ezzel megelőzi az Apple nyáron startoló iPhone-ját, amelynél éppen az érintőképernyőt harangozták be az egyik fő újdonságként.

Az internet a politikában egyre fontosabbá válik.
A Pew Research Center 2006-os amerikai kongresszusi és szenátusi választásokkal kapcsolatos felmérése szerint a megkérdezettek 15 százaléka a legtöbb információt az internetről szerezte be; ez több mint kétszerese a négy évvel korábbi aránynak.

A PC-eladások 10 százalékkal növekedtek
világszerte 2006-ban a Gartner adatai szerint, az iparág árbevétele azonban gyakorlatilag változatlan maradt. A negyedik negyedévben a HP tovább növelte előnyét a második helyezett Dell-lel szemben: piaci részesedése 17,4 százalék volt, míg az ezüstérmes 13,9 százalékot ért el.

Az eladott iPodok száma túllépte a 21 millió darabot
a múlt év végi ünnepi szezonban; a megelőző év hasonló időszakához képest 50 százalékos volt a növekmény. A cég negyedéves profitja 78 százalékkal emelkedett, meghaladva az elemzői várakozásokat.

A digitális zeneeladások forgalma
2 milliárd dollárra rúgott a hangfelvételgyártók nemzetközi szövetsége (IFFI) szerint. Ez a világon eladott összes hanghordozó értékesítési bevételének 10 százaléka. A szervezet szerint ez az arány 2010-re elérheti a 25 százalékot.

Feltörték a HD-DVD formátum védelmét.
Az elmúlt héten hackerek már fájlcserélő hálózatokon kezdtek el terjeszteni egy HD-DVD-n kiadott filmet.

Újabb adathalász akciót hajtottak végre
magyar ügyfelek ellen. A hazai Raiffeisen Bank nevében írt hamis e-mail szerint egyes számlákat zároltak. Az üzenet egy megtévesztő honlapra mutató linket tartalmaz, ahol „bekérik” az ügyfél számlaadatait.