Szerény ajánlat érkezett az IEB részvényeire

A szükséges törvényi minimumon 4074 forinton adott ajánlatot az Intesa SanPaolo az Inter-Európa Bankra.

A Sanpaolo IMI Internazionale S.p.A. nyilvános vételi ajánlatot tett az Inter-Európa Bank valamennyi névre szóló szavazati jogot megtestesítő törzsrészvényére. A közlemény szerint a részvényenkénti ár 4074 forint. Az ajánlati ár jelentősen alulmúlja a piaci árfolyamot, s a hitelintézet értékét is. A vételi ajánlatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete még nem hagyta jóvá.


Az ajánlattevő az egyik legnagyobb olasz bankcsoport közép- és délkelet-európai piacokkal foglalkozó leányvállalata. A csoport ezen területen folyó különböző tevékenységeinek felügyelete és összehangolása mellett közvetlen tulajdonosa az IEB-nek, és rendelkezik a romániai Sanpaolo IMI Bank Romania többségi részesedésével.

Az IEB részvényeinek 85,866 százalékát tulajdonló Sanpaolo IMI Internazionale S.p.A. már az IEB ellenőrző részesedéssel rendelkező részvényese. Részesedése még 1989-re nyúlik vissza, amikor a Sanpaolo csoport megszerezte a bank részvényeinek mintegy 23 százalékát. Ezt követően részesedését megnövelte, és átruházta az ajánlattevőre, amely 2003 elején nyilvános vételi ajánlatot tett.

Címkék: pénzügy