Blokkolták a YouTube-ot Brazíliában

A Google által felvásárolt videómegosztó oldalon a sztárcsatár, Ronaldo ex-felesége és egy brazil üzletember meghitt pillanatait tette közzé valaki.

Egy helyi bíróság döntése alapján emiatt a brazil internetszolgáltatóknak elérhetetlenné kellett tenniük felhasználóik számára a weboldalt, néhány nap múlva azonban feloldották ezt a döntést.

Hangvezérelt zene- és telefonrendszert
dolgozott ki a Ford és a Microsoft. A megoldást már az idén beszerelik az amerikai autógyártó 12 modelljébe.

Több mint 500 saját weboldalát szünteti meg
a brit kormányzat. Az új stratégia szerint minden hivatalos információhoz két fő honlapon keresztül lehet majd hozzájutni.

A videójátékokat is beépítené az oktatásba
a University of Wisconsin-Madison egyik professzora. A neveléstudományi szakértő szerint ez közelebb hozná a technológiához a diákokat és segítené őket a munkaerőpiacon.

Jegyárusító oldalt vásárol az eBay.
A sportesemények belépőit értékesítő StubHubért 310 millió dollárt ad az aukciós honlap.

A Microsoft Office új, Macintoshra írt változata
az év második felében jelenik meg. Az irodai programcsomag mind Intel, mind PowerPC alapú csipeken fut majd, és tartalmaz olyan funkciókat is, amelyek csak a Macintoshra írt verzióban szerepelnek.

A Google és a CBS reklámértékesítésről tárgyal.
A keresőcég reklámjai – amennyiben sikerül tető alá hozni a megállapodást – a médiacég által birtokolt 150 rádiócsatornán hangozhatnak el. A Google decemberben kezdte el tesztelni automatizált rádióhirdetési rendszerét.

Az AOL és a Napster megállapodást kötött.
A jogviták miatt 2001-ben bezárt, majd 2003-ban újraindított zenei oldal fogja felváltani az AOL Music Now szolgáltatását.

Hamarosan telepítik a Google Search,
a Google Maps és a Gmail szoftverek mobil verzióit egyes Samsung telefonokon – jelentették be a két cég képviselői. A Yahoo! eközben azt adta hírül, hogy Go 2.0 keresőszoftvere megtalálható lesz több mint 70 mobilkészülék-típuson – a gyártók között a Motorola és a Nokia mellett a Samsung is szerepel.