Felfüggesztik hétfőn a Synergon részvényeinek kereskedését

A vállalat hétfői közgyűlésén árfolyam-érzékeny információk kerülhetnek nyilvánosságra.

A Budapesti Értéktőzsde felfüggeszti a Synergon részvényeinek kereskedését a december 18-i, hétfői tőzsdenapra. A BÉT honlapján pénteken közölt határozat szerint a felfüggesztést a kibocsátó kérte azzal az indokkal, hogy a társaság hétfőn tartandó rendkívüli közgyűlésén az előzetes várakozások szerint árfolyam-érzékeny információk kerülhetnek nyilvánosságra.

A közgyűlésen a napirend szerint elfogadják a vezetői részvényopciós programot, amely alapján maximálisan 940.000 darab részvényre szerezhető opció. Ez a Synergon jelenlegi alaptőkéjének a 9,838 százaléka.

Az opció jogosultjai az igazgatóság független tagjai, akik összesen 400 ezer részvényt szerezhetnek, tagonként egyenlő elosztásban. A vezérigazgató 100 ezer, a működésért felelős vezérigazgató-helyettes 90 ezer, az igazgatóság által meghatározott további résztvevők együttesen 350 ezer darab részvényopcióra jogosultak a javaslat szerint.

Két új igazgatósági és egy felügyelő bizottsági tag megválasztását is javasolja a Synergon igazgatósága a közgyűlésnek. Ákos Györgyöt és Lazarovits Márkot az igazgatóságba, Hein Jánost pedig a felügyelő- és egyben az audit bizottságba jelölik. A javaslatok között szerepel az is, hogy az igazgatóság tagjai 2007. február 1-jétől kezdődően díjazás nélkül lássák el feladatukat.

Címkék: tőzsde