Az otthoni PC-k fele alkalmatlan a Windows Vista

futtatására még az észak-amerikai kontinensen is

– derül ki a Softchoice kanadai piackutató felméréséből. A vállalati gépeknek pedig mindössze 6 százaléka alkalmas a Vista hardverigényét maradéktalanul kiszolgálni.

E-hulladék listát állított össze a Green-peace.
A környezetvédő szervezet az elektronikai cikkekben előforduló mérgező anyagok számát, mennyiségét és a cégek újrahasznosítási programjait vizsgálta. A legjobb helyezést a Nokia és a Dell érte el, míg a legrosszabbul a Lenovo, a Motorola, az Acer és az Apple teljesített.

Új online zeneáruházat indított
az Econet Nyrt. A Songo nevű portál jelenleg félmillió letölthető zeneszámot kínál; ezt a jövő év végére szeretnék megduplázni.

Leszerepeltek az ismertebb biztonsági cégek
PC-s tűzfal-megoldásai a matousec.com alapos tesztjén. A gépeket a netről érkező támadások ellen védő ingyenes Comodo és Jetico programok vizsgáztak a legjobban, míg a Windows XP beépített tűzfala az utolsó helyen végzett.

Több mint egymilliót szeretne eladni
az új Zune zenelejátszójából jövő június végéig a Microsoft. Az IDC piackutató szerint a félmilliós darabszámot december végéig átlépik az eladások.

Szexuális ragadozók ellen védekezik
a legismertebb közösségi oldal, a MySpace. Az iWiW-hez hasonló honlap a Sentinel Tech Holdinggal közösen egy 550 ezer főt tartalmazó hivatalos adatbázist köt össze a site információival. A MySpace törvényjavaslatot is benyújtott az amerikai kongresszushoz, hogy szabályozzák az e-mail regisztrációt.

A Fujitsu Siemens Computers Kft.
piacvezető lett az Intel alapú IT-berendezések magyar piacán – közölte a cég az IDC EMEA PC Tracker adatai alapján. A harmadik negyedévben, valamennyi termékszegmenst figyelembe véve, 20,8 százalékos részesedést értek el.