Modern romantikusok

Valóban nehéz a sok dátumot - az első közös randevú, az első csók, vagy épp a házassági évforduló időpontját - fejben tartani, mégis meglehetősen kínos, ha bármelyiket is elfelejti az ember.

Ahogy mondani szokták: vagy megjegyzünk valamit, vagy írjuk fel – ám akad, aki más módszert ajánl. Például az a tervező, aki – A Gyűrűk Ura hangulatát felidézve – megálmodta és megvalósította az Emlékeztető Gyűrűt, amely ugyan nem rendelkezik mágikus képességekkel, ám varázserejének (beépített akkumulátorának) köszönhetően garantáltan időben értesülni fogunk a jelentős napokról. A 14 karátos, többféle színben és stílusban kapható aranygyűrű az évfordulók előtti napon ugyanis óránként tíz-tíz másodpercig 50 fokra felforrósodik, ezzel a kellemetlen érzéssel emlékeztetve bennünket, hogy nem ártana legalább egy szép szál virággal meglepni párunkat.

Partnerünknek a rózsa mellé kedveskedhetünk egy digitális fotókerettel is, persze ha van időnk képeket válogatni bele. Ismerős helyzet, amikor a nyaraláson készült több száz digitális képet a család úgy nézi, hogy körülállja a komputert, s az egyik tag kattintgat a fotók váltogatásához. A digitális képkeret viszont visszahozza azokat az időket, amikor még romantikus, kandalló mellett eltöltött éjszakákon fotóalbumokat nézegettünk. A polcon is elférő, lábra állítható kijelzőbe betöltött képeket léptetve, egymás után is végignézhetjük, de akár azt is választhatjuk, hogy minden napra más képet mutasson. A digitális képkeret segítségével a fotók – amelyeket automatikusan méretez át, hogy ne lógjanak ki az 5,62 vagy a 8 colos TFT képernyőről – mindig szem előtt lehetnek. Sőt, az NV-800-assal akár mozgóképeinket is lejátszhatjuk. A képkeretbe többfajta memóriakártyáról is be tudjuk tölteni a képeket, videókat. Persze tárgyi ajándékok helyett lehet, hogy kedvesünk egy közös utazásnak még jobban örülne. Ahhoz, hogy a virágok, amelyekkel korábban megleptük őt, utazásunk után is szépek legyenek, nem árt beszereznünk egy automata viráglocsolót. A műanyag tartályba annyi vizet önthetünk be, hogy az akár 40 napig is elegendő lehet 20 virág számára, amelyek a tartályból kivezetett csőből, emberi beavatkozás nélkül jutnak az elengedhetetlen folyadékhoz.


NV-561 és NV-800 digitális képkeretek


Kiknek? Akik a családi fotóikat másokkal is megosztanák. Mennyiért? 40-80 ezer forint. + Számítógép nélkül is megnézhetjük a képeinket. – Saját memóriájuk viszonylag kevés képet tud tárolni.




Emlékeztető Gyűrű
Kiknek? Feledékenyeknek. + Különböző méretben és stílusban kap­ható; nem merül le az akkumulátora, a testhőmérsékletet alakítja át. – Ajándéknak nem cél­­­­­­szerű.




Automata viráglocsoló
Kiknek? Világutazóknak vagy lustáknak. Mennyiért? 14 ezer forint. + Hosszú ideig magukra hagyhatjuk a virágokat; akár 20 virágot is frissen tart. – Egy helyre kell rámolni a sok növényt elutazás előtt