Az Édászos kiszorításról

• Az Édászos kiszorításrólAlbrecht Ottóról szóló összeállításukban (Az ezresektől a milliárdokig – Figyelő, 2005/48. szám) A nagy tőzsdeügylet című keretes írás az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató jogelődjéről, az Édász Rt.-ről a valóságnak és a tényeknek nem megfelelő alábbi állítást tartalmazza: „Amikor ugyanis 2003-ban az E.ON az Édásznál szabálytalan, a kisbefektetőknek komoly anyagi veszteséget okozó kiszorítási ajánlatot [...]

• Az Édászos kiszorításról
Albrecht Ottóról szóló összeállításukban (Az ezresektől a milliárdokig – Figyelő, 2005/48. szám) A nagy tőzsdeügylet című keretes írás az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató jogelődjéről, az Édász Rt.-ről a valóságnak és a tényeknek nem megfelelő alábbi állítást tartalmazza: „Amikor ugyanis 2003-ban az E.ON az Édásznál szabálytalan, a kisbefektetőknek komoly anyagi veszteséget okozó kiszorítási ajánlatot tett, Albrecht pert indított a német érdekeltségű társaság ellen.”

Az E.ON Hungária által az Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt.-nél alkalmazott kiszorítási eljárás a törvényi előírásoknak megfelelően történt. Az E.ON Hungária 2003-ban a tőkepiaci jogszabá-
lyok által biztosított jogával élve szabályos kiszorítási eljárást folytatott le az Édász Rt.-nél. Az eljárást és a kapcsolódó vételi ajánlatot is a PSZÁF felügyeleti hatáskörében jóváhagyta, ugyanakkor egyes kisrészvényesek pert indítottak az E.ON Hungária Rt. és az Édász Rt. ellen. Albrecht Ottó végül elállt a keresetétől, a többi perben pedig mindeddig az E.ON Hungária, illetve az Édász eljárását jogszerűnek minősítő ítéletek születtek.
E.ON Hungária Rt.

*

A Figyelő – az E.ON Hungária által sem cáfolt – információi szerint az e tárgyban született választottbírósági ítéletek hatályon kívül helyezését indítványozó két perben az érvénytelenítés iránti kérelmeket a megyei bíróságok elutasították. Ám eljárási szabálysértés miatt ezen elutasító döntéseket a győri, illetve a debreceni ítélőtábla hatályon kívül helyezte, így jelenleg is folyamatban van két olyan bírósági eljárás, amely a kiszorítás jogszerűségéről hivatott dönteni. Az ítéletekről a döntést követően lapunk is beszámol majd. A szerk.

• Közlemény
A lapban megjelent hirdetések tartalmáért a Kiadó nem vállal felelősséget. Az elhelyezett fizetett politikai hirdetések nem tükrözik a szerkesztőség vagy a kiadó véleményét. A hirdetések közzétételekor teljes mértékben figyelembe vesszük a gazdasági reklámtevékenységről szóló 1997. évi LVIII. törvény rendelkezéseit, valamint az önszabályozó reklámpiacon kialakult gyakorlatot.
Sanoma Budapest Kiadói Rt.

Címkék: Hetilap: Posta