Megrendülhet a befektetői bizalom

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara, az AmCham szerint Orbán Viktor hétvégi, a privatizációt illető kijelentései nem segítik a Magyarország iránti bizalom kiépülését sem a belföldi, sem a külföldi befektetők körében – közölte a szervezet főtitkára az MTI-vel hétfőn.

Fáth Péter szerint Orbán Viktor a közelmúltbeli AmCham rendezvényen épp a befektetőbarát környezet fontosságát hangsúlyozta. A kamara várja a sajtóhírek szerint ezzel ellentétes szöveg pontosítását.

A Fidesz elnöke szombaton Kőszegen azt mondta, hogy kormányra kerülése esetén a Fidesz felülvizsgálja a szabálytalan privatizációs eljárásokat, ahol pedig szabályosan magánosítottak, de korrupció vagy más törvénytelenség érhető tetten a háttérben, szintén vissza kell venni a rosszul privatizált vagyont.

Zömmel fiatalokból álló hallgatósága előtt az Új Nemzedék Ifjúsági Találkozón a Fidesz elnöke elmondta: azokban az esetekben, amikor nem volt szabálytalan a privatizáció és nem volt korrupció sem, de nemzetgazdasági érdek, hogy az adott vagyontárgy állami tulajdonban legyen, azt kell mondani a tulajdonosnak “legyen kedves, adja vissza”. ” Nem kell kishitűnek lenni, mert ha egy kormány valakinek azt mondja, hogy legyen szíves, adja vissza, annak nyomatéka van” – mondta a Fidesz elnöke.

Címkék: Hazai gazdaság