Elindult a Talentis program első projektje

Elindult a Talentis Program első fejlesztési projektje Herceghalmon, amely a Budapesttől mindössze 26 kilométerre található első közép-európai „Szilikon-völgy" központja lesz.

Elkezdődött a Talentis program első szakasza Herceghalom fejlesztésével – olvasható a Talenis Programiroda közleményében. A barnamezős beruházás engedélyeztetése elindult, az önkormányzat jóváhagyta a fejlesztést és végre konkretizálódott a program – kommentálta a FigyelőNetnek Szénási Zsolt, a Talentis fejlesztési igazgatója a projekt jelenlegi állását. Ez az első ütem körülbelül 30 milliárd forintnyi beruházási értéket jelent – tette hozzá Szénási. Az ide költöző cégekről még nem árult el semmit a fejlesztési igazgató, mondván, a szerződések aláírása most van folyamatban.

A Zsámbéki-medencébe megálmodott első közép-európai tudásvölgy húsz év alatt 12 milliárd eurós költséggel valósulna meg, 80 százalékban magántőkéből, 20 százalékban állami és uniós forrásokból. A Talentis Business Park fő alkotóelemei az Inkubátorház, a Technológiai és Innovációs Központ. A kaliforniai Szilícium-völgy mintájára felépülő park összesen 55,4 hektáron, több ütemben valósul meg. A fejlesztés első fázisában 10,2 hektáron 90 ezer négyzetméter szintterület épül fel, amely irodáknak, innovációs és technológiai egységeknek, kutatás-fejlesztési és gyártási funkcióknak ad majd otthont.

Címkék: Hazai gazdaság