Megnyílt a Malom Központ

Csütörtökön megnyílt Kecskeméten a több mint hat milliárd forintos beruházással megépített Malom Kereskedelmi, Pénzügyi és Szórakoztató Központ.

A város szívében, több mint húszezer négyzetméter hasznos alapterületen élelmiszer szupermarket, sport- és a műszaki áruház, bowling pályák, biliárd szalon, multiplex mozi, éttermek, kávézók, mulató és egészségközpont várja a látogatókat.

Az épület alapkövét 2004. május 4-én helyezte el három kecskeméti társaság közös projekttársasága, az ES Invest Kft. Társberuházó az OTP Bank Rt., amely regionális igazgatóságát nyitotta meg az épületben.
A beruházók vállalták, hogy több mint 300 milliós költséggel megvalósítják a belváros közlekedési rehabilitációs tervét, amely a kiskörút zsúfoltságának csökkentését és az autómentes terület kiterjesztését szolgálja. Az épület átadásával egy időben ez a beruházás is elkészült.
A Malom a kivitelezés során közel 800 munkahelyet teremtett, amelyből közel 500 új munkahelyet működés közben is biztosít. Az épületben működő vállalkozások az iparűzési adón, a személyi jövedelemadón és egyéb adónemeken keresztül várhatóan több mint 150 millió forinttal növelik a város adóbevételeit.

Címkék: Hazai gazdaság