A gazdasági tárcánál a fuvarozók tervezete

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) csütörtökön délután megkapta a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) kiegészítésekkel, módosításokkal ellátott 18 pontos megállapodás tervezetét.

A tárca sajtófőosztályán elmondták, hogy a minisztérium szakértői már vizsgálják az érdekképviselet javaslatait, és megjegyzéseikkel ellátva azt várhatóan már pénteken továbbítják a kormányt képviselő Szanyi Tibornak, a GKM politikai államtitkárának, melynek jóváhagyása után, akár létre is jöhet a megegyezés.

A sajtóosztályon elmondták azt is, hogy a minisztérium a jövő hét elejére várja a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (Fuvosz), és a Magánvállalkozók Nemzetközi Ipartestülete (NiT-Hungary) véleményét is a GKM által szerdán hozzájuk is eljuttatott megállapodás tervezetről.

A Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége (KKVSZ) a GKM-et korábban arról tájékoztatta, hogy kész aláírni a kormány és a közúti fuvarozók közötti megállapodás tervezetet.

A GKM a megállapodás aláírására az augusztus 23-át ajánlotta. A KKVSZ jelezte, hogy az időpont megfelel számukra, az MKFE, az általuk jelzett módosításokkal kész aláírni a megállapodást, míg a másik két meghatározó érdekképviselet hivatalos véleménye még nem ismert – közölték a GKM sajtóosztályán.

Dittel Gábor, a NiT-Hungary ügyvezető főtitkára, az MTI érdeklődésére közölte: a péntekre tervezett érdekképviseleti elnöki találkozót időpontegyeztetési gondok miatt, egy héttel később, augusztus 19-én tartják meg. A NiT-Hungary kezdeményezésére a négy meghatározó közúti fuvarozói érdekképviselet elnöke ezen értékeli a kormánnyal több hónapja folytatott tárgyalásokat, és áttekintik azt is, hogy kell-e módosítani az érdekérvényesítési tevékenységükön.

Címkék: Hazai gazdaság