Hétfőn kezdődik a Szentendrei út felújítása

A Podmaniczky Program keretében a Szentendrei út felújítása hétfőn kezdődik, és várhatóan októberig tart. Ez idő alatt az arra közlekedők a HÉV-vel juthatnak el leggyorsabban úti céljukhoz.

A felújítás első két hetében a Sziget Fesztiválra tekintettel csak a buszsávot zárják le és szegélyépítési munkálatokat végeznek. Augusztus 17-e után viszont már teljes erővel folynak a munkálatok, két-két sáv azonban mindig járható lesz a Szentendrei úton – tette hozzá Schiffer János főpolgármester-helyettes. A munkálatok idején az autósoknak nem áll rendelkezésükre alternatív útvonal, a leggyorsabb közlekedési eszköz a felújított, teljes útvonalon közlekedő HÉV lesz, amely csúcsidőben négy percenként közlekedik.

A több száz milliós beruházás első üteme a Szentendrei út elejétől a felüljáróig tart, azután következik a Pók utcáig tartó szakasz.

A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint idén nyáron Budapesten a Podmaniczky Program keretében 80 kilométernyi utat újítanak fel, eddig 18 kerületben 24 útszakasz készült el, összesen több mint 21 kilométer. Jelenleg 16 helyen tart a munka, a 17. a Szentendrei út. A Podmaniczky Program keretében a főváros minden kerületében lesz útfelújítás.

Címkék: Hazai gazdaság