4 milliárdért adják el a GKM belvárosi épületét

A Moons Kft. vásárolja meg a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) V. kerület Vigadó és Dorottya, valamint Szende Pál utcai épületegyüttesét csaknem 4 milliárd forintért – tudta meg a Napi Gazdaság. Az összeget az Egészségügyi Minisztérium használhatja fel.

A nyertessel a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) várhatóan hétfőn írja alá a szerződést. A hatályos cégbírósági adatok szerint a 3 millió forint jegyzett tőkéjű Moons jogelődje az az Econorg Ingatlanforgalmazó Kft., amely tavaly májusig az egyik tulajdonosa volt a Budapesti Árutőzsde Rt.-nek és a Budapesti Értéktőzsde Rt.-nek is. A Moons az Econorgtól 2005. április 13-án vette át a stafétát, s jelenlegi tulajdonosa két magánszemély: Rózsa István György és Rózsa Regina Ágnes.

A KVI-nek a hatodik meghirdetésre sikerült értékesítenie a GKM-ingatlanegyüttest. A kiírás szerint az ingatlanok birtokba adása a teljes vételárnak a KVI számlájára történő átutalását követő 15 naptári napon belül, de legkorábban az adásvételi szerződés aláírását követő 90. napon történik meg.

A bevételt az egészségügyi tárca a sürgősségi betegellátás fejlesztésére, az Országos Mentőszolgálat új légibázisaik kialakítására, működtetésére és helikopterek bérletére fordítja.

Címkék: Hazai gazdaság