Rácz és Kóka versenyt szeretne az egészségügyben

Az egészségügyi szolgáltatások versenyének mielőbbi megteremtését szorgalmazta azok színvonalának emelése érdekében Rácz Jenő egészségügyi, valamint Kóka János gazdasági miniszter.

Humán Egészségügyi Magánszolgáltatók Egyesületének konferenciáján Rácz Jenő elmondta, hogy meg kell teremteni a versenyt a szolgáltatói oldalon, mert csak így van esély arra, hogy belátható időn belül színvonalas szolgáltatásokat nyújtson a betegek részére. A miniszter hozzátette: jelenleg is működnek magánszolgáltatók az egészségügy területén, ilyen például a fogászati ellátás vagy a művesekezelés.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter azon a véleményen volt, hogy az egészségügyben “jobban pozícionálni kell” a magánszolgáltatókat. Megítélése szerint az egészségügy az egyik húzóágazat lehet a gazdaságon belül. Szerinte rendet kell tenni az egészségügyi rendszerben, mert e nélkül Magyarország “elesik” az uniós forrásoktól. A fejlesztések egyik elengedhetetlen része az egészségügy informatikai rendszerének fejlesztése, ami jelenleg “borzasztó” állapotban van – mondta.

Címkék: Hazai gazdaság