Új kikötő épül Budapesten

A Transelektro-csoport közel 500 millió forintos beruházással új fővárosi kikötőt épít a Dunán. Az ősszel megnyíló létesítmény 77 hajó fogadására lesz alkalmas.

A yacht-kikötő a közelben, a Duna Plaza mellett épülő Prestige Towers lakópark leendő tulajdonosainak biztosít kikötési lehetőséget. A lakások tulajdonosai az ingatlan megvásárlásával egy időben kikötőhelyet is vásárolhatnak a közeli létesítményben.

A kikötőépítés része annak a közelmúltban bejelentett 100 milliárd forintos, a következő 5-7 évben megvalósuló ingatlanfejlesztési projektnek, amelynek során új városközpontot készül kialakítani a Transelektro-csoport a főváros XIII. kerületében.

A Prestige Towers lakópark 5 milliárd forintos beruházással épül. A hét, nyolc illetve 9 emeletes toronyházakban 136 luxuslakást, kikötőt, szórakozó és szabadidős tevékenységekre is alkalmas parti sétányt építenek. A lakópark négy épületében 33-133 négyzetméteres lakásokat alakítanak ki, a toronyházak tetején épülő 140 négyzetméteres penthouse-lakások köré 170 négyzetméteres teraszt terveztek. A lakások ára négyzetméterenként 420 ezer és 550 ezer forint, a penthouse-lakásoké közel 600 ezer forint. Az ingatlanok 20 százalékát már értékesítették.

Címkék: Hazai gazdaság