Új-Mercedes importőr a láthatáron

Magyarországi autóimportőr vegyesvállalat létrehozására készül a német DaimlerChrysler AG és az osztrák MB-Automobilvertriebs-gesellschaft - írja a Világgazdaság.

Magyarországi autóimportőr vegyesvállalat létrehozására készül a német DaimlerChrysler AG és az osztrák MB-Automobilvertriebs-gesellschaft – írja a Világgazdaság. Az Európai Bizottság a fúziós rendelet alapján nem kifogásolta a DaimlerChrysler Automotive Hungaria Kereskedelmi Kft. (DC Hungaria) megalapítását, miután annak létrejötte nem befolyásolja jelentősen a versenyt a magyar és az európai piacon.


Az új vegyesvállalat várhatóan a nyár folyamán kezdi meg működését, és a jelenlegi importőr, MB-Auto Magyarország Kft. feladatait veszi át, míg ez utóbbi a kiskereskedelemben szerepel a továbbiakban. Az MB-Auto 13 magyar értékesítési ponttal rendelkezik, amely közül két fővárosit, egy székesfehérvárit és egy szegedit az elmúlt években szerzett meg.

Az MB-Auto Magyarország Kft. tulajdonosa a salzburgi székhelyű Pappas csoport, amely Magyarországon és Ausztriában több mint 2 ezer alkalmazottat foglalkoztat és a Mercedes, Smart, Chrysler, valamint a Jeep ausztriai importőre. Jelenleg 26 saját és 19 szerződéses kereskedővel dolgozik.

A jövőben várhatóan a DC Hungaria kapja meg a Chrysler és a Jeep képviseleti jogát. A korábbi forgalmazótól, az Emil Frey Import Kft.-től ugyanis a DaimlerChrysler konszern az elmúlt évben megvonta a képviseleti jogot.

Az MB-Autó tavaly 3905 személy- és haszonjármű értékesítéséből 40,5 milliárd forintos bevételre tett szert, három százalékkal növelve ezzel az egy évvel korábbit.

Címkék: üzlet