Megválik szabadidő parkjaitól a Lego

A csökkenő eladások miatt anyagi problémákkal küszködő dán cég állítólag hamarosan eladhatja négy szabadidő parkját a BBC online információi szerint. A Lego azonban cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint már megállapodott volna az egyik vevővel.

A társaságnak San Diegoban, Windsorban, Günzburgban és Billundban van Legoland parkja. A játékgyártó az utóbbi időben megduplázta veszteségét, és ezért merült fel a parkok eladása. Egyes hírek szerint a Lego 460 millió dollárért az amerikai Blackstone-nak adná a négy parkot, és ezt az összeget az alaptevékenységének támogatására fordítaná.

Még áprilisban jelentette be a cég, hogy az éves vesztesége megduplázódott, és elérte 328 millió dollárt. A családi vállalkozásként működő cég 72 éves történetében erre idáig csak 4 alkalommal volt példa.

Az elmúlt években a Lego sikertelenül próbálta kiszélesíteni tevékenységi körét, és ezekbe komoly pénzeket fektetett. Az új tevékenységek – számítógépes játékok, legkisebbeknek gyártott termékek, kempingezés szükséges felszerelések és a cipők – azonban nem a várakozásoknak megfelelően szerepeltek.

Címkék: üzlet