Finomhangolás

Egyre szélesebb körben vált ki érdeklődést a rádiófrekvenciás azonosítás, az RFID (lásd Figyelő, 2005/2. szám). Az IDC nemrég megjelent, a Cisco Systems megbízásából készült felmérése szerint az ilyen rendszerek tömeges üzembe helyezése nagy hatással lesz az informatikai hálózatokra. A bevezetés előtt ugyanis a hálózatokat alkalmassá kell tenni a rádiófrekvenciás adatok intelligens és biztonságos kezelésére. Az [...]



Egyre szélesebb körben vált ki érdeklődést a rádiófrekvenciás azonosítás, az RFID (lásd Figyelő, 2005/2. szám). Az IDC nemrég megjelent, a Cisco Systems megbízásából készült felmérése szerint az ilyen rendszerek tömeges üzembe helyezése nagy hatással lesz az informatikai hálózatokra. A bevezetés előtt ugyanis a hálózatokat alkalmassá kell tenni a rádiófrekvenciás adatok intelligens és biztonságos kezelésére. Az RFID technológiát támogató vállalati hálózatoknak már a belépési pontokon intelligens funkciókkal és tárolókapacitással kell rendelkezniük, és az integrált felügyeleti és biztonsági funkcióknak az adatok szintjétől kezdve az üzleti folyamatokat kezelő szintekig jelen kell lenniük. Ezek a tulajdonságok beépülnek például a Cisco RFID-Ready hálózati infrastruktúrájába, amelynek összefüggő vezetékes és vezeték nélküli hálózatai képesek az elektronikus termékkódokkal (EPC) lebonyolított adatforgalom fontossági rangsorolására.

Eközben az Oracle bejelentette, hogy az Intel fejlesztési és műszaki csoportjával közösen folytatja a rádiófrekvenciás azonosításon és a távérzékelésen alapuló megoldásainak optimalizálását. A két vállalat olyan közös fejlesztésekkel jelentkezik majd, amelyek megkönnyítik az adatkezelést a hálózat peremétől kezdve a vállalati információs rendszereken át az üzleti közösségekig. Az Oracle egyéb vállalati termékein alapuló Oracle Sensor-Based Services szolgáltatással a cégek gyorsan és könnyen integrálhatják vállalati rendszereikbe a távérzékelő technológiával rögzített adataikat. Ez a megoldás számos rugalmas telepítési módot tesz lehetővé, amelyeknek köszönhetően a vállalatok fokozatosan fejleszthetik rendszereiket.

Címkék: Hetilap: Infotech