Csökkenhet a fuvarozók üzemanyagára

A kormány jelentős üzemanyagár-kedvezményeket készül biztosítani a magyar fuvarozó vállalkozásoknak - jelentette be a kormányszóvivő.

Aktívan közreműködik a kormány abban, hogy a fuvarozó vállalkozások jelentős árkedvezményeket kapjanak a Moltól és más olajforgalmazóktól. Az is cél, hogy a már meglévő kedvezményeket szélesebb körben lehessen igénybe venni – hangsúlyozta László Boglár. Hozzátette: a Mol Rt. az elmúlt hetek tendenciáit figyelve mutat is hajlandóságot ilyen típusú árképzésre.

A gazdasági és a pénzügyi tárca vezetői pénteken várják tárgyalóasztalhoz a fuvarozók érdekképviseleti szervezeteit. László Boglár kiemelte: a kormány minden eszközzel megvédi a magyar fuvarpiacot azoktól a szereplőktől, akik méltatlan versenyelőnyre kívánnak szert tenni. Kifejtette: gyakoribbá teszik a hatósági ellenőrzéseket, és szigorúan fellépnek azon külföldi vagy hazai szereplőkkel szemben, akik megszegik a műszaki, jogi vagy az adminisztratív szabályokat, és ezzel megsértik a legálisan és szabályosan szállítók érdekeit.

Mint elhangzott, a fuvarozók számára ésszerűbbé teszik a speciális adók rendszerét, például a súlyadóét, amely jelenleg sávos, így – mint a szóvivő mondta – aránytalannak és igazságtalannak tűnik.

Címkék: üzlet