A hiúság vására

Nokia Medallion Digitális nyakék. Finn divatkreáció. Kinek? Az egyedi, modern ékszerek kedvelőinek. Mennyiért? 70 ezer forint. Előnye: A digitális kép a ruha színeihez választható. Hátránya: A medálokon maximum nyolc 96×96 pixeles állókép tárolható. Elmúlt ugyan a nőnap, de meglepetésszerzésre azért mindig találni alkalmat. Az ajándék-kiagyalás terheit a férfiak válláról a mobiltelefon-gyártók veszik át. Portfóliójukban ugyanis [...]



Nokia Medallion


Digitális nyakék. Finn divatkreáció.

Kinek?

Az egyedi, modern ékszerek kedvelőinek.
Mennyiért? 70 ezer forint.
Előnye: A digitális kép a ruha színeihez választható.
Hátránya: A medálokon maximum nyolc 96×96 pixeles állókép tárolható.

Elmúlt ugyan a nőnap, de meglepetésszerzésre azért mindig találni alkalmat. Az ajándék-kiagyalás terheit a férfiak válláról a mobiltelefon-gyártók veszik át. Portfóliójukban ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a divat előtt tisztelgő termék-vonalak. A női szeszély kiszolgálására a Siemens Xelibri néven vezetett be új modellcsaládot. A német cég – hasonlóan a divattervezőkhöz – évszakonként rukkol elő új kollekcióval. A háromhavonta frissülő készülékekben a külső mindig felülkerekedik a funkcionalitáson. A gyártó ugyanis inkább a divatot tartja szem előtt, semmint hogy csúcstechnológiákat zsúfoljon az extravagáns készülékbe. A telefon a megszokott alaptulajdonságokkal rendelkezik, úgy mint hangtárcsázással, rezgő hívásjelzővel, polifonikus csengőhangokkal, beépített játékokkal. Szokatlan funkció, hogy a púdertartó formájú telefon felpattintható fedele tükröt rejt, amelynek segítségével könnyűszerrel kiigazítható a smink vagy feltehető akár egy komplett make-up is.




Ékszertelefon 


Kagyló mobil. Hazai műalkotás.

Kinek?

A legte-hetősebbeknek.
Mennyiért? Megközelítőleg 18 millió forintért.
Előnye: Hasonló, ám szerényebb ékszerezésű termékek 900 eurós áron hamarosan elérhetőek lesznek az ékszerészcsapattól.
Hátránya: A kagyló telefon egyelőre nem hozzáférhető.

A Samsung S300m mobiltelefonja adja a műszaki alapjait annak a magyar ékszerészek által kézzel készített, kagyló formájú telefonnak, amely 330 gramm 18 karátos fehér és sárga aranyat, 98 darab briliáns csiszolású gyémántot, valamint 3 tahiti fekete gyöngyöt tartalmaz. “A telefon ára felbecsülhetetlen” – állítják készítői, akik elárulták, hogy egy arab férfi 18 millió forintért már ajánlatot tett a remekműre. A készülék azonban nem eladó, mert az idén ősszel megrendezendő Tahitian Pearl Trophy of the World versenyen még képviselnie kell hazánkat.




Siemens Xelibri  


Púder-forma telefon. Sminkelésre is kiváló.

Kinek?

Trendi nőknek.
Mennyiért? 179 font (65 ezer forint).
Előnye: Flipbe integrált tükör.
Hátránya: A telefon csak alapfunkciókat tud.  

A Nokia divattervezői nemrég digitális nyakékekkel gazda-gították a cég termékpalettáját, ezek beépített memóriával és apró, 4096 szín megjelenítésére képes kijelzővel rendelkeznek. A medálra a fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal készített digitális felvételek infravörös porton keresztül tölthetők rá. A digitális ékszer kétféle változatban kapható, különbség csupán a formatervezésben van. Míg az egyik puritánabb, a másik klasszikus acélkeretes, finom, minimalista hátteret ad a választott képnek.