Házi fotólabor

Az Epson fényképszkennelési, másolási és nyomtatási funkciókat ötvöző új készüléke a félprofi és hobbifotósokat hozhatja izgalomba – legyen szó hagyományos fényképről vagy akár digitális masináról. Az RX500 a beépített szkennelési funkciónak és az integrált diakezelő-egységnek köszönhetően képes a papírra nyomtatott képek és elhalványodott negatívok archiválására, mi több, a színkorrigáló és pormentesítő tulajdonságok segítségével a képeket [...]

Az Epson fényképszkennelési, másolási és nyomtatási funkciókat ötvöző új készüléke a félprofi és hobbifotósokat hozhatja izgalomba – legyen szó hagyományos fényképről vagy akár digitális masináról. Az RX500 a beépített szkennelési funkciónak és az integrált diakezelő-egységnek köszönhetően képes a papírra nyomtatott képek és elhalványodott negatívok archiválására, mi több, a színkorrigáló és pormentesítő tulajdonságok segítségével a képeket korábbi szépségükben állíthatjuk helyre. A szkenner és a nyomtató felbontása eléri a 2400 dpi-t, illetve az 5760 optimalizált dpi-t, és a masina Variable Sized Droplet (változtatható cseppméret) technológiájának segítségével akár 3 pikoliter nagyságú tintacseppek is produkálhatók (1 pikoliter = 1 billiárdod liter). Az Epson tintasugaras nyomtatók által előállított legkisebb méretű csepp kb. 3 pikoliter. Az integrált fotólabor ugyanakkor digitális fényképezőgépekhez is ideális: a képek nyomtatása közvetlenül a fényképezőgép memóriakártyájáról, azaz számítógép használata nélkül is elvégezhető.

Az Epson RX500 egyik leghasznosabb képessége az indexkép-nyomtatás: a memóriakártya behelyezése után a fotós az indexképen kijelölheti a nyomtatni kívánt fényképeket, azok méretét és a papír típusát. A fotóközponton különböző kártyabemenetek találhatók, amelyek egyebek mellett az új xD formátumú memóriakártyák használatát is lehetővé teszik.