Szól a kakas már

Díszköveket és kandelábereket kapott a Szomory Dezső tér - már ennyi is elég volna a csodálkozáshoz, de fásítottak is, és külön ünneplem, hogy amikor 32 fok van árnyékban, és körülölel a nyár, akkor azt látom, hogy felújítják a tér lelkét megjelenítő díszkutat is.


Replay Café

Lassan kezd magára találni a főváros, kialakulnak szolgáltatási övezetek, csak e tér vonzáskörzetében öt étterem található. Nem volt könnyű tehát a választás. Hogy miért a kakascégéres Replay Cafét választottuk? Számos érvünk volt. 1. Megvizsgáljuk, szerencsés-e az úgynevezett árukapcsolás, azaz farmermárkához éttermet kötni. 2. A kávéház már jó néhány éve itt van, de sokan a divatmárka iránti előítéletük miatt eddig elkerülték. 3. Az esztétikai együtthatók és a markáns, tradicionális olasz konyhája miatt a Replay étterem kihagyhatatlan.

Bizonyára sokan emlékeznek a kilencvenes évek eleji vendéglátós forradalomra, amikor is megjelentek a modern, divatos, jobbára mediterrán konyhás helyek, felmutatva a western country és a provance-i esztétika közös nevezőjét. Ilyen volt például a Leroy, és jobbára ezt a világot viszi tovább a Replay Café is, de ez inkább csak érzet és hangulat, nincs konkrét tárgyi bizonyítékunk rá.




Replay Café
Árak: Valamivel a középkategória fölött
Kiszolgálás: kiváló
Esztétikai paraméterek: Kifogástalanok, mellékhelyiségük igazi látványvécé
Cím: Budapest V. kerület, Fehérhajó utca 12-14.

Nézzük meg tehát, szerencsés-e a lineáris termékbővítés, jó-e ha egy farmerről éttermet is elneveznek. Nem jó. Bár a farmermárka imázsának jót tesz az exkluzív étterem, visszafelé ez nem működik. Akiknek nem szimpatikus a pesti folklórban elterjedt “replay-es lányok” ál-kategória, azok számára ez egy “plazás hely”, mely szintén nem életképes tipizálás, már csak azért sem, mert az étterem a bevezetőben említett eszményi adottságú Szomory téren található.

A Replay Café franchise rendszerben működik, üzemeltetnek hasonló cafét Amszterdamban, Los Angelesben és Pécsen is. A hawaii-ingben felszolgáló pincérek izmosak és nagyon barátságosak – nyilván sok lány miattuk jár ide. No meg a hideg eperlevesért, és a “Fetuccini mascarponéval, baconnel és szárított paradicsommal” nevű költeményért. Utóbbi egy ízletes, laktató, olasz tésztakülönlegesség, jól átsütött szalonnadarabokkal. A túrós csusza távoli rokonát véltük felfedezni benne.

És aki nem szereti, ha izzadt bukósisakos fiúk szolgálják fel neki a pizzát, és jobb szereti a terített asztalt a kiprintelt time-sheet-tel teli irodaasztalon, az leadhatja itt is a rendelését, mert a pincében remek pizzéria üzemel.