Gazdag britek

J. K. Rowling vezeti azoknak a brit nőknek a listáját, akik 2002-ben a legtöbbet kerestek. A Harry Potter-könyvek szerzőjének 48 millió fontos (mintegy 17 milliárd forintnak megfelelő) jövedelme több mint hatszorosa annak az összegnek, amelyet a brit királynő, II. Erzsébet zsebelhetett be (aki a maga 7,7 millió fontos bevételével még az első 10 közé sem [...]

J. K. Rowling vezeti azoknak a brit nőknek a listáját, akik 2002-ben a legtöbbet kerestek. A Harry Potter-könyvek szerzőjének 48 millió fontos (mintegy 17 milliárd forintnak megfelelő) jövedelme több mint hatszorosa annak az összegnek, amelyet a brit királynő, II. Erzsébet zsebelhetett be (aki a maga 7,7 millió fontos bevételével még az első 10 közé sem került be). A második helyet Madonna szerezte meg, aki 27 millió fontos bevételét Nagy-Britanniában adózza le, hiszen Londonban él. A lista előkelő helyén szerepel még Catherine Zeta-Jones (10,5 millió font, 5. hely), valamint Sharon Osbourne és Kylie Minogue.
Az élvonalba mindössze két üzletasszony tartozik. Egyikük Robin Saunders bróker, aki 2002-ben 11,7 millió fontot keresett, és ezzel a harmadik helyre került; Barbara Cassani pedig -a Go légitársaság ügyvezető igazgatója – 9,5 millió fontos idei keresetével a nyolcadik lett a listán. A tisztes társaság többi tagja az előadóművészetből gazdagodott meg.