Biztonságos élelmiszer – Fagyasztott garancia

Bár az élelmiszer tartósításának legmegbízhatóbb módja a fagyasztás, előfordul, hogy a mélyhűtött hal, hús, zöldség, vagy tejtermék megromlik.#

Bár az élelmiszer tartósításának legmegbízhatóbb módja a fagyasztás, előfordul, hogy a mélyhűtött hal, hús, zöldség, vagy tejtermék megromlik.#

A diszkek a fólia, vagy a doboz légterébe kerülő gázokat érzékelve színváltozással reagálnak. A mikrobiológusok több típusú rendszert is kifejlesztettek, amelyek más-más vegyületeket mutatnak ki, így a hal és a hús, a zöldségek, valamint a tejtermékek bomlásával járó anyagokat, elsősorban az ammóniát, illetve a növények esetében az ecetsavat. A gázok koncentrációjának függvényében a színek erősebbek, és a fogyasztó egy mellékelt skála segítségével állapíthatja meg, hogy a csomag esetleg már az egészségügyi hatóságok által megszabott határértéket meghaladó mennyiségű mérgező anyagot tartalmaz. Az ilyen árut egyébként a kereskedőknek el kell távolítaniuk hűtőikből. Az indikátorok a fejlesztők szerint két éven belül piacra kerülhetnek.

Címkék: Hetilap: K+F