Opel – Új koncepciók

.

Friss gondolkodás – jobb autók. Ez az Opel új szlogenje, amellyel fellibbentették a fátylat az új Vectráról a Genfi Autószalonon.#
Genfben debütált a Concept M Opel tanulmányterv is. A kompakt külső méretei ellenére tágas koncepcióautó felvonultatja a holnap Opeljének megoldásait. Földgázüzemű, 1,6 literes turbómotorjának teljesítménye 110 kilowatt (150 lóerő), amelyet az Opel automatizált sebességváltója, az Easytronic közvetít.

Ugyancsak Genfben tárták az európaiak elé a GM AUTOnomyt, a GAPC (Globális Alternatív Hajtóanyag Központ – a General Motors és az Opel közös tulajdona) által tervezett tüzelőanyag-cellás jármű prototípusát. Mostanáig a sorozatgyártású kocsik átalakításával hozták létre az efféle autókat, a GM prototípusa az első, amelyet eleve a tüzelőanyag-cellás hajtómű köré építettek. Az új konstrukciós filozófia egyik alapeleme a “vezetékes vezetés”, amelynek segítségével az eddigi mechanika helyett elektronikusan lehet működtetni a kormányt, a féket és az egyéb funkciókat.

A GM AUTOnomy egyik fő attrakciója a teljesen új padlólemez, amelyre az ügyfél akár többféle karosszériát is vásárolhat, és pillanatnyi igénye szerint cserélgetheti azokat.

Címkék: Hetilap: Plusz