Málna aranyból – Kétesélyesek

Ahol a legjobb filmeket díjazzák, ott a legrosszabbak mellett sem mennek el szó nélkül.#

Ahol a legjobb filmeket díjazzák, ott a legrosszabbak mellett sem mennek el szó nélkül.#

Az Arany Málna-díjat március 23-án osztják ki Los Angelesben. Volt már arra példa, hogy egy-egy film alkotóit, vagy szereplőit ez alkalommal és az Oscar-gálán egyaránt a színpadra szólították. Most sem kizárt ennek lehetősége – például az amerikai hazafias érzelmeket felkorbácsoló Pearl Harbor esetében, amely – mint azt a múlt héten bejelentették – a kritikusok fanyalgása ellenére 4 Oscar-jelölést kapott. Egyébként a nyilvánosságra hozott lista szerint a Disney Stúdió a 112 jelölésből 24-et zsebelt be. Az In the Bedroom című családi dráma öt jelölést kapott, köztük a legjobb filmét, és az alkotás három szereplője is megnyerheti az aranyszobrocskát. Szintén öt kategóriában száll harcba Jean-Pierre Jeunet mozija, az Amélie. Az Iris című szerelmi történet három főszereplője Judi Dench, Jim Broadbent és Kate Winslet is Oscar-közelbe került.

A Disney hagyományos animációs részlegét az idén a Szörny Rt. képviseli, amely négy Oscar-jelölést kapott, egyebek mellett az idén először meghirdetett legjobb animációs film kategóriában. De nem lesz egyszerű a szavazás, hiszen a rivális, a Dreamworks alkotása, a Shrek esélyei semmivel sem kisebbek a díjnyerésre.

Végül a legtöbb jelölést A gyűrűk ura kapta, szám szerint 13-at, ám a szakemberek úgy vélik, semmi nem garantálja a film diadalmenetét, miután eddigi elismerései nem elég meggyőzőek.

Címkék: Hetilap: Plusz