Moulin Rouge – Lautrec a diszkóban

A Moulin Rouge névhez kötődő képzetek körülírhatók#

A Moulin Rouge névhez kötődő képzetek körülírhatók#

Nicole dekoltázsaÉkszerkülönlegességet árverez el a jövő hónapban New Yorkban a Christie’s. Az angolszász aukciósház október 22-i rendezvényén egy 1308 briliánssal kirakott nyakék kerül kalapács alá – a kövek súlya összesen 134 karát -, amelyet Nicole Kidman viselt a Moulin Rouge! című filmben. Az idei Cannes-i Fesztivált megnyitó alkotás főszereplőjének dekoltázsát méltóképp díszítő csecsebecsét egy antwerpeni gyémántkereskedőtől vásárolták, a “Satine” fantázianéven ismertté vált ékszer becsértékét 750 ezer és 1 millió dollár közé teszik a szakértők.

Összegyúrva Bono és Marc Bolan, Beatles, Bowie, Elton John és Dolly Parton, mindez musicalesen, rockosan, diszkósan és szimfonikusan, mikor éppen merre viharzik a zene, s vele a lemezt meglepő színvonalon végig éneklő – s a film főszerepeit játszó – Nicole Kidman és Ewan McGregor. Összességében, s a szándéknak megfelelően csillogó és szórakoztató ez a kollázs, amelyet hallgatva egy-egy lesből támadó Madonna- vagy Sting-idézet között már meg sem lepődünk a háttérben biztos, ami biztos áriázni kezdő Alessandro Safina, vagy a szintén latin vonalról bérelt José Feliciano váratlan felbukkanásán.

Mindezt a jót meglepően komor és díszes keretbe foglalja a David Bowie által énekelt Nature Boy két változata (másodikként a régen hallott Massive Attack verziójában). Ha más nem, ez a dal emlékezetes marad erről a szokatlan korongról. A többit meglátjuk a moziban.

Címkék: Hetilap: Plusz