HETI PORTFÓLIÓ – Pezsdülésben bízva

A világpiacok hektikus mozgása és a hazai események változatos hatást gyakorolnak a magyar értékpapírpiacra.#

A világpiacok hektikus mozgása és a hazai események változatos hatást gyakorolnak a magyar értékpapírpiacra.#

Az ajánlott portfólió is tükrözi összeállítójának a részvényeket illető optimizmusát: Szabó Zsombor 55-45 százalékos megoszlást javasol a tőzsdei részvények és az állampapírok között, az előbbiek javára.

A szakértő a részvénypiacon elsősorban a blue chipek között válogatna, amit a piac likviditásának gyengülésével, és több papír kockázatának növekedésével magyaráz. Az indokolatlan mélységekbe nyomott Matáv szerepel legnagyobb súllyal a portfóliókban, az OTP részvényeit a Postabank-frigy bizonytalan részletei mellett is vételre ajánlja. A folyamatosan csökkenő olajár mellett is az átlagosnál gyengébb súllyal számol a Mol részvényeivel, mégpedig a gázárak körüli kedvezőtlen helyzet (és az üzletág veszteségei), valamint a külföld bizalmatlansága miatt.

A nyugati szakmai befektetők érdeklődése és – ellentétesen az általános piaci tendenciával – a várakozásokat meghaladó jó eredmény nyomán jelentősebb részt képvisel a Richter is. Spekulatív jelleggel helyet kapott a Prímagáz, mivel az osztalékot nem fizető papír jelenlegi könyvértékének mindössze harmadán forog.