Értékelő táblázat

Forrás: July Balogh: Beyond a Dream: An Instructor’s Guide for Small Business Explorations Az elvégzett egybevetés alapján jelölje be az alábbi skálán, hogy hány “leginkább kívánatos” választ adott! A vállalkozói kvíz nem jósolja meg az Ön sikerét vagy kudarcát, de ha becsületesen válaszolta meg a kérdéseket, megmutatja, hogy rendelkezik-e azzal a beállítottsággal, életmóddal, viselkedésmintákkal, amelyek [...]

Forrás: July Balogh: Beyond a Dream: An Instructor’s Guide

for Small Business Explorations

Az elvégzett egybevetés alapján jelölje be az alábbi skálán, hogy hány “leginkább kívánatos” választ adott!

A vállalkozói kvíz nem jósolja meg az Ön sikerét vagy kudarcát, de ha becsületesen válaszolta meg a kérdéseket, megmutatja, hogy rendelkezik-e azzal a beállítottsággal, életmóddal, viselkedésmintákkal, amelyek a leginkább megfelelnek a sikeres vállalkozóénak.

Minél magasabb a “leginkább kívánatos” válaszok száma, azaz minél közelebb van a skála jobboldali végéhez, annál inkább megfelelnek a sikeres vállalkozó tulajdonságainak. A magas szám azt jelzi, hogy Ön birtokában lehet a sikeres vállalkozói léthez szükséges muníciónak. Fontos azonban, hogy a válaszok tükrözzék a valós véleményét és viselkedését. Hangsúlyozzuk, hogy csak lehetőségről van szó és nem bizonyosságról, egy tulajdonságcsoport ugyanis különösen fontos: az elkötelezettség, a határozottság, a kitartás. A jó teszteredmény nem garancia a sikerre. Teljes elkötelezettség, nagymértékű határozottság és kitartás híján valószínű a kudarc, függetlenül attól, hogy más fontos területeken milyen jó tulajdonságokkal rendelkezik. Ha Ön nem teljességgel elkötelezett mind pénzügyileg mind felfogását tekintve a vállalkozás iránt, akkor nem valószínű, hogy a lehetséges partnerek, az alkalmazottai, a bankárok, a beszállítók és más hitelezők olyan bizalommal lesznek Ön iránt, amilyenre a vállalkozása támogatásához szüksége lesz.