A mérleg két oldala

ÁRFOLYAMNYERESÉG. Az értékpapír elidegenítéséért kapott bevételnek az értékpapír megszerzésére fordított értéket meghaladó része – kivéve, ha azt a törvény kamatnak vagy egyéb jövedelemnek minősíti -, amit csökkenteni lehet a járulékos ügyleti költségekkel (vagyis a brókercégnek – annak üzletszabályzatában rögzített feltételek szerint – felszámított és megfizetett kiadásokkal). ÁRFOLYAMVESZTESÉG. Az értékpapír megszerzésére fordított összegnek az elidegenítéséért kapott [...]

ÁRFOLYAMNYERESÉG. Az értékpapír elidegenítéséért kapott bevételnek az értékpapír megszerzésére fordított értéket meghaladó része – kivéve, ha azt a törvény kamatnak vagy egyéb jövedelemnek minősíti -, amit csökkenteni lehet a járulékos ügyleti költségekkel (vagyis a brókercégnek – annak üzletszabályzatában rögzített feltételek szerint – felszámított és megfizetett kiadásokkal).

ÁRFOLYAMVESZTESÉG. Az értékpapír megszerzésére fordított összegnek az elidegenítéséért kapott ellenértéket meghaladó része. Az adózó az árfolyamnyeresége utáni adót – a kifizető igazolása alapján – az adóbevallásában csökkentheti az árfolyamveszteségének 20 százalékával.