HETI PORTFÓLIÓ – Feltöltési periódus

Valószínűleg az utóbbi néihány hét tőzsdei eseményei elvették a kedvét a hazai befektetőknek a részvények vásárlásától, pedig Tamás Gábor, a Postabank Értékpapír Rt. elemzője szerint a nyári uborkaszezon kiváló alkalom a magánportfóliók feltöltésére. Senki se számítson persze arra, hogy a befektetett tőke gyors hozamot hozhat, hiszen az alacsony forgalom melletti unalmas kereskedés a következő hetekre [...]

Valószínűleg az utóbbi néihány hét tőzsdei eseményei elvették a kedvét a hazai befektetőknek a részvények vásárlásától, pedig Tamás Gábor, a Postabank Értékpapír Rt. elemzője szerint a nyári uborkaszezon kiváló alkalom a magánportfóliók feltöltésére. Senki se számítson persze arra, hogy a befektetett tőke gyors hozamot hozhat, hiszen az alacsony forgalom melletti unalmas kereskedés a következő hetekre is rányomja majd a bélyegét.

A következő fél évben tovább javulhat a magyar gazdaság állapota, és amennyiben az első negyedévben tapasztalt GDP-növekedési ütem fennmarad, az ősz beköszöntével számítani lehet a külföldi befektetők aktív megjelenésére a részvénypiacon. Ráadásul a megnyugtató makroadatoknak köszönhetően esély nyílhat az ország hitelminősítésének javulására is. Mindez pedig egy magasabb befektetői kategóriába sorolná a magyar tőkepiacot, s ez az év végéig is jelentős részvényárfolyam-emelkedést hozhat.

Az elemző már ebben az időszakban is a korábbinál nagyobb arányú részvénypozíciók felvételét javasolja. Továbbra is a blue chipeket részesíthetik előnyben, amelyek közül ezúttal a Matávot és az OTP-t emelte a portfólióba Tamás Gábor.

A gyógyszergyártók közül az elemző az Egist tartja nagyobb hozammal kecsegtető befektetésnek. A NABI-nál pedig lassan pont kerülhet a CompoBus-tesztek eredményeire. Az év során eddig kedvezően alakultak az idegenforgalmi adatok és nyáron kifejezetten jó szezon várható a szállodaiparban, ezért a Danubius árfolyama megerősödhet. A Zalakerámia mellet az új lakáshitelezési program, illetve a dollár árfolyamának gyengülése szólhat. –

Postabank Értékpapír Rt.