Szolgáltatók és kondíciók

NÉMET BEFEKTETÉSI TÁRSASÁG RT. Tavaly szeptembertől tette lehetővé a külföldi részvények vételét. Az ügyfelek forint ellenében bármely külföldi részvényt meg tudnak vásárolni, ami a cég 100 százalékos tulajdonosa, a Deutsche Balaton Broker Holding AG érdekeltségei, illetve kapcsolatai révén vált lehetővé. Mindegyik tőzsdén lehetőség van a kívánt papírok megvételére. A részvények vételére és eladására 1,25 százalék, [...]

NÉMET BEFEKTETÉSI TÁRSASÁG RT. Tavaly szeptembertől tette lehetővé a külföldi részvények vételét. Az ügyfelek forint ellenében bármely külföldi részvényt meg tudnak vásárolni, ami a cég 100 százalékos tulajdonosa, a Deutsche Balaton Broker Holding AG érdekeltségei, illetve kapcsolatai révén vált lehetővé. Mindegyik tőzsdén lehetőség van a kívánt papírok megvételére. A részvények vételére és eladására 1,25 százalék, minimum 75 eurós díjat számítanak fel.

CA-IB ÉRTÉKPAPÍR RT. A feltörekvő piacokon – Csehországban és Lengyelországban – a CA-IB kinti leányvállalatait veszi majd igénybe, míg a többi tőzsdén külső brókercégen keresztül teljesíti a megbízásokat. Eltérés a jutalékokban nem jelentkezik, hiszen saját leányvállalatai számára ezeket ugyanúgy ki kell fizetni. A tervezett jutalékok 10-20 millió forintos tranzakciók felé terelik az ügyfeleket, ami 2-3 papír vásárlását foglalhatja magában.

DH BRÓKERHÁZ RT. A londoni és a frankfurti tőzsdével áll közvetlen kapcsolatban, de az ügyfél megbízását a többin is teljesíteni tudja. Specialitása, hogy a befektetési szolgáltató a frankfurti tőzsde DAX-indexében szereplő hat legnagyobb súlyú részvényből komolyabb mennyiséget vásárolt saját számlára, melyet kedvezményes feltételekkel és rövid időn belül értékesít kisebb ügyfeleinek. A hat papírból álló portfólió megvételét 2 százalékos jutalék terheli; ezzel kifejezetten a kisbefektetőket célozták meg, hiszen ennek nincs fix része. (A portfólió előnye, hogy igen pontosan követi a DAX-ot, így a befektetők pakettjük állását is könnyen figyelemmel kísérhetik. Ezzel a nagyobb alapok által kínált diverzifikációt tudják nyújtani, a rugalmasságot is lehetővé téve.) Az ettől eltérő megbízások díjai általában a befektetés nagyságától függnek.

ING BARING. Ügyfélköre szinte csak nagybefektetőkből áll, az 1 százalék, minimum 25 ezer forintos jutalék is ezt hangsúlyozza. A díj nagyobb tranzakcióknál módosulhat.