ISDN-FEJLESZTÉSEK A MATÁVNÁL – Kicsiknek is

A korábbi, főleg üzleti ügyfelek által használt ISDN-szolgáltatások után a Matáv február második felében új, a kis irodák és lakossági felhasználók számára kifejlesztett integrált - beszéd-, szöveg-, adat- és képátviteli - szolgáltatással jelenik meg a piacon.

Csakúgy mint az ISDN2, a mostantól igényelhető ISDN2 Plusz csatlakoizás is két analóg vonalat (telefon és fax, illetve Internet) kezel egyidejűleg. A különbség csupán annyi, hogy míg az előbbi csak ISDN végberendezéssel működik, az ISDN2 Plusz analóg készülékkel is használható. Ennek köszönhetően olcsóbbá, egyszerűbbé, és a kisebb fogyasztók számára is elérhetővé válik az ISDN-re való átállás. Ez pedig minőségi ugrást jelenthet nemcsak az Internet-használat, de a távmunka területén is (a két csatorna egyidejű használatakor akár a tízszeresére is nőhet az adatátvitel sebessége).

A Matáv március végéig a listaárakhoz képest jelentős kedvezménnyel, csomagokban kínálja az új terméket az előfizetőknek. Az ISDN2 és az ISDN2 Plusz akciós ára nettó 79 ezer forint (listaáron 125 ezer lenne). Ugyanez PC-kártyával 89 ezer forint; kártyával és 20 ezer forint értékű forgalmi kedvezménnyel 99 ezer forint. Az utóbbi csomag ISDN-készülékkel együtt 125 ezer forintba kerül. Az ügyfélnek be sem kell mennie a MatávPontba, a távközlési szolgáltató szakemberei a PC-kártyán kívül mindent beszerelnek az ISDN-csatlakozás üzembe helyezésekor.

Kocsis Ferenc osztályvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a Matáv az ISDN2 Plusz bevezetését követően az üzleti ügyfelek számára is újabb ISDN-csomagokat állít össze, amelyekkel a társaság várhatóan néhány héten belül megjelenik.