FREEPHONE KFT. – Reklám áron

Rendszerének tesztelését befejezve nemrégiben megkezdte ingyenes reklámtelefon-szolgáltatását a FreePhone Kft. A cég egyelőre csak 180 vonalat bérel a Matávtól. A Budapesten működő rendszer bővítése Királyházi Henriett ügyvezető szerint szinte kizárólag a hirdetési bevételek növekedésétől függ.

Egyelőre a felmérésekből az derül ki, hogy a hirdetési bevételek minden várakozást felülmúlóan gyorsan nőnek ennél a sajátos szolgáltatásnál. A konstrukció lényege: bármely budapesti előfizető a 06-80-330-330-as zöld szám felhívásával ingyenesen beszélhet az általa megadott bármely belföldi vezetékes vagy mobil számmal. Csupán azt kell vállalnia, hogy két-három percenként végighallgat egy-egy, körülbelül 20-30 másodperces hirdetést. Mivel az elhangzó reklám testre szabott – a hívó fél életkorától, nemétől, családi állapotától, és lakhelyétől függ -, a reklámozó cégek ezt tartják az egyik leghatékonyabb “célmédiának”. Ráadásul a hirdetőknek csak az elhangzott hirdetések után kell fizetniük.

A felmérések tanúsága szerint a FreePhone Kft. ingyenvonalai eddig a 25-34 év közötti családos férfiak körében voltak a legnépszerűbbek. Ez megegyezik az ötlet szülőföldjén, Svédországban tapasztaltakkal, s a szolgáltatást igénybe vevő németek, franciák, angolok és spanyolok esetében is ebből a körből kerülnek ki a leggyakrabban az ügyfelek (Európában máshol nincs ilyen szolgáltatás).

A FreePhone rendszerén keresztül egyelőre Baja, Kiskörös és Kiskunhalas körzetének előfizetői nem érhetők el. Az ottani szolgáltatóval, az Emitellel még folynak a tárgyalások a reklámtelefonról.