VÁLTOZÁS A FOTEX ÉLÉN – Nemzetközi optika

Várszegi Gábor - igazgatósági elnöki tisztét megtartva - a napokban lemondott a Fotex vezérigazgatói címéről. E posztot február elsejétől Csepi Lajos tölti be. Várszegi lapunknak elmondta: az operatív irányítás helyett inkább a vállalat stratégiájának meghatározásában akar nagyobb szerepet vállalni.

Mindinkább éretté vált az elimúlt több mint egy évtizedben dinamikus növekedést felmutató vállalatcsoport, így felmerült a “továbblépés” lehetősége – indokolta a Figyelőnek Várszegi Gábor, miért mondott le vezérigazgatói pozíciójáról, s marad a továbbiakban “csak” elnöke az általa kiépített vállalatbirodalomnak. A 24 céget magában foglaló Fotex-holding első embere a jövőt a leányvállalatok “multinacionalizálódásában” látja. E folyamat első lépéseként értékeli, hogy a Fotex Amszterdamban nyitott fiókvállalatot, melynek szerepe elsődlegesen az üzleti lehetőségek felmérése lesz. A terjeszkedés főként a fejlett piacok felé irányul, melyek közül az Egyesült Államokat, Kanadát és Nyugat-Európát is kiemelte Várszegi Gábor.

Utódja a vezérigazgatói székben február elsejétől az a Csepi Lajos lesz, aki korábban – közel négy éven keresztül – a volt Állami Vagyonügynökség ügyvezető igazgatói tisztét töltötte be, majd háromnegyedéven keresztül a volt Állami Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatói teendőit látta el. Az Allied Investment Rt. után az OTP Bank, illetve OTP Lakástakarékpénztár következett, majd tavaly májusban az ABN Amro (Magyar) Bank igazgatója lett. Amúgy Csepi Lajos távozásával nem csökken a holland tulajdonú hitelintézet neves hazai szakembereinek száma, minekutána értesüléseink szerint a január 28-i rendkívüli közgyűlésen a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkári posztjáról tavaly nyáron távozott Draskovics Tibort kívánják az ABN Amro (Magyar) Bank vezérigazgató-helyettesévé megválasztani.

Címkék: Hetilap: Röviden