CSÖKKENTŐ TÉNYEZŐK

Az összevont adóalap adóját egyfelől a magánnyugdíjpénztárba befizetett tagdíj egynegyede, másfelől pedig a kiegészítésként befizetett összeg fele csökkenti. A munkabér 6 százalékából fizetett tagdíjnak tehát 25, az ezen felül a magánszemélyek által fizetett 4 százaléknak pedig az 50 százaléka vonható le az adó összegéből. A majdani szolgáltatás is csökkenti az adót, mégpedig úgy, hogy abból [...]

Az összevont adóalap adóját egyfelől a magánnyugdíjpénztárba befizetett tagdíj egynegyede, másfelől pedig a kiegészítésként befizetett összeg fele csökkenti. A munkabér 6 százalékából fizetett tagdíjnak tehát 25, az ezen felül a magánszemélyek által fizetett 4 százaléknak pedig az 50 százaléka vonható le az adó összegéből. A majdani szolgáltatás is csökkenti az adót, mégpedig úgy, hogy abból a kifizetett összeg – adótábla szerinti legmagasabb kulccsal számított – adójának fele levonható.

A szolgáltatásként kifizetett összegből mindazonáltal 10 százaléknyi adóelőleget levonnak, hacsak a pénztártag nyilatkozatot nem ad, miszerint adófizetési kötelezettség abban az évben nem terheli.