RÁBA: KÜLÖNPROGRAM

A vásárolt termékek, szolgáltatások 40-45 százalékát magyar forrásból beszerző Rába Rt. november elsején indította útjára saját Beszállítói Mintaprogramját. Mint Katzer Ernő iparpolitikai vezető elmondta, megéri a befektetés, hiszen a Rába a multinacionális vállalatoknál is jobban rá van szorulva a magyar beszállítókra. A meglévő körből már ki is választottak 58 vállalkozást, amelyek pénzügyi, technológiai-műszaki, vállalatirányítási, minőségügyi, [...]

A vásárolt termékek, szolgáltatások 40-45 százalékát magyar forrásból beszerző Rába Rt. november elsején indította útjára saját Beszállítói Mintaprogramját. Mint Katzer Ernő iparpolitikai vezető elmondta, megéri a befektetés, hiszen a Rába a multinacionális vállalatoknál is jobban rá van szorulva a magyar beszállítókra. A meglévő körből már ki is választottak 58 vállalkozást, amelyek pénzügyi, technológiai-műszaki, vállalatirányítási, minőségügyi, szállítási-logisztikai auditon vesznek részt.

Az értékelés után bekerülnek a Rába saját beszállítói katalógusába, amely segítséget jelenthet új kapcsolatok kialakításához. A cégnek ugyanis nem érdeke, hogy kizárólagos megrendelője legyen egy-egy vállalkozásnak; jobb, ha a partner több lábon áll és így stabilabbá, rugalmasabbá válik. Fejlesztési programot is összeállítanak a kiválasztottaknak. Ennek megvalósításában a Citibank-Citibusiness vállal közreműködést, azt azonban, hogy pontosan milyen formában, még nem döntötték el. A Rábának nagy gond, hogy sokszor a termelés finanszírozását is át kell vállalnia partnereitől, amelyek fejlesztésre már végképp nem képesek. A jövő év első negyedében új beszállítókat is keres a Rába, elsősorban Kelet-Magyarországon. A szerződésre alkalmasakat a Citibank-Citibusiness-szel közösen választja majd ki, s azzal is segítséget nyújt, hogy a prototípus elkészítéséhez kölcsönadja saját gépeit.

Címkék: Hetilap: Gazdaság