Az unió felé

Az idei esztendő kulcsfontosságú lesz Magyarország euroatlanti integrációját illetően. A már sínen lévő NATO-csatlakozás után most az uniós belépés előkészítése jut főszerephez. A hírek szerint legkésőbb februárra elkészül a csatlakozási mandátum, amely hazánk tárgyalási pozícióját vázolja, a nagy érdeklődéssel várt tárgyalások pedig áprilisban kezdődnek Brüsszelben. Ezzel párhuzamosan a pénzügyi unió megvalósításának programja is a célegyenesbe [...]

Az idei esztendő kulcsfontosságú lesz Magyarország euroatlanti integrációját illetően. A már sínen lévő NATO-csatlakozás után most az uniós belépés előkészítése jut főszerephez. A hírek szerint legkésőbb februárra elkészül a csatlakozási mandátum, amely hazánk tárgyalási pozícióját vázolja, a nagy érdeklődéssel várt tárgyalások pedig áprilisban kezdődnek Brüsszelben.

Ezzel párhuzamosan a pénzügyi unió megvalósításának programja is a célegyenesbe fordul: az idén döntenek arról, mely országok lépnek be jövőre a közösség belső körének tekinthető EMU-ba. A Figyelő most induló, s negyedévente megjelenő melléklete a magyar integrációs folyamatot elsősorban a vállalkozások szemszögéből kívánja megvilágítani. Rendszeresen tallózunk majd a közösségi joganyagban; megnézzük, hol tart egy-egy alágazat vállalatainak integrációs felkészültsége; s szólunk arról is, miként alakul a Phare-programból folyósított pénzek sorsa.