KALKULUS

Az összehasonlító árak módszerének alkalmazásakor a szokásos piaci ár az, amelyet független felek érvényesítenek az összehasonlítható termék vagy szolgáltatás értékesítésekor. A viszonteladási árak módszerével a szokásos árat a termékeknek és a szolgáltatásoknak független felek felé, változatlan formában történő értékesítési árával határozzák meg, méghozzá úgy, hogy azt csökkentik a viszonteladó költségeivel és a szokásos haszonnal. A [...]

Az összehasonlító árak módszerének alkalmazásakor a szokásos piaci ár az, amelyet független felek érvényesítenek az összehasonlítható termék vagy szolgáltatás értékesítésekor. A viszonteladási árak módszerével a szokásos árat a termékeknek és a szolgáltatásoknak független felek felé, változatlan formában történő értékesítési árával határozzák meg, méghozzá úgy, hogy azt csökkentik a viszonteladó költségeivel és a szokásos haszonnal.

A harmadik lehetséges út a költség és jövedelem módszere: itt a szokásos árat az önköltség szokásos haszonnal növelt értéke adja meg.

Címkék: Hetilap: Gazdaság