HÁZIBRÓKEREK

Valamire való biztosítási alkusz mindig több biztosítót keres meg ügyfele biztosítási portfoliójának elhelyezésekor, majd a legjobb ajánlatokat figyelembevevő összehasonlító elemzést tesz le az asztalra. A végső döntést természetesen az ügyfél hozza meg, ám a bróker elemzésével befolyásolja ügyfelét. Olyan partnert ugyanis senki nem ajánl szívesen ügyfelének, akivel a tapasztalatok szerint nehéz együttműködni. Vannak biztosítók, amelyek [...]

Valamire való biztosítási alkusz mindig több biztosítót keres meg ügyfele biztosítási portfoliójának elhelyezésekor, majd a legjobb ajánlatokat figyelembevevő összehasonlító elemzést tesz le az asztalra. A végső döntést természetesen az ügyfél hozza meg, ám a bróker elemzésével befolyásolja ügyfelét. Olyan partnert ugyanis senki nem ajánl szívesen ügyfelének, akivel a tapasztalatok szerint nehéz együttműködni. Vannak biztosítók, amelyek – saját ügynökhálózat híján – főleg közvetítők útján kötnek üzletet, és akadnak, amelyek nem ezen az úton építik fel állományukat. Az utóbbiak közé tartoznak az életbiztosítók, a Mébit és az NN; a kifejezetten brókerekkel dolgozók között pedig az Ahico, a Zürich és az Atlasz említhető. A biztosítási brókerek a mind teljesebb körű szolgáltatás-nyújtásban érdekeltek: nem szeretik, ha ügyfelük tőlük függetlenül intézi biztosítójával a kárrendezést (természetesen a kárfelmérésnél is jelen vannak), sőt, lehetőség szerint ügyfelük biztosítási díjfizetését is pontosan nyilvántartják. Ahhoz ugyanis, hogy jól képviselhessék megbízóik érdekeit, és az esetleges vitás helyzetekben képesek legyenek hatékonyan fellépni, naprakész információk birtokában kell lenniük.

A jó biztosítási bróker így jóformán szakértőjévé válik ügyfele üzleti területének – ez teszi fontossá a szerepét a szerződés futamidejének legutolsó percéig.